dimecres, 1 de maig del 2013

Alumnes molt aplicades al taller de rebosteria


El passat 27 d'abril va tenir lloc a la cuina de El Rial el taller de rebosteria bàsica. Van assistir 5 mares de l'AMPA disposades a aprendre tots els secrets i trucs per fer coca, magdalenes, galetes i un fantàstic ganatxé de xocolata.

Va ser una tarda molt divertida i productiva. Primer de tot la profe, l'Asun, els hi va ensenyar els diferents utensilis necessaris per ser unes autèntiques rebosteres. Amb anècdotes incloses, com que alguna es pensava que les galetes es feien farcint motllos amb la massa en lloc de tallar la forma de la massa estesa, com després se'ls hi va ensenyar ;-). Però és clar, aquí tothom venia a aprendre alguna cosa. Per això les alumnes van estar molt atentes a les explicacions de la profe, i van preguntar molt, que és el que tocava.



Primer de tot vam preparar el ganatxé de xocolata que després ens serviria per farcir i cobrir la coca. Per aquells que no ho coneguin, es tracta d'una crema on es barreja xocolata fondant amb nata, el que després li dóna la textura perfecta per extendre sobre el pa de pessic. Un cop preparat i posat a refredar vam anar per la massa de les galetes.

Aquí teniu a la profe acabant d'amassar la pasta abans de fer els rul·los que anirien a la nevera durant una estona.


I un cop a punt va ser el torn de posar-se "mans a la massa". Aquí teniu un exemple d'algunes de les galetes que després vam poder menjar i emportar-se cap a casa (bé, vam menjar alguna que es va trencar, la resta cap al tupper perquè la família fes de conillet d'índies, jijiji)


I entremig va ser el torn de la coca de iogurt. Per cert, amb anècdota també, que la profe va haver d'anar a buscar a casa el iogurt i alguna coseta més que s'havia deixat de la llista. Però mentre anava, les alumnes molt aplicades van anar posant en pràctica el que ja se'ls hi havia ensenyat i van anar tamisant la farina i el sucre, perquè després no ens quedessin grumolls. Ja ho teníem tot llest per preparar una fantàstica coca de iogurt.


I després de barrejar els ingredients al robot batidor (que més d'una se'l volia emportar després, jejeje), i una estona de forn, aquí tenim el resultat, que després de deixar refredar vam farcir i cobrir amb el ganatxé de xocolata. I com no, vam fer un tastet per veure com havia quedat.



Quedava "només" per fer les magdalenes. Entremig vam fer també un cafetó per acabar d'arrodonir la tarda.
Va ser una recepta on van aprendre alguns truquets (un pessic de sal per muntar millor les clares, gasificant per espongir la massa, gotetes de xocolata abans de ficar-les al forn, cullera de gelat per emplenar els papers...).
Les alumnes van participar totes emplenant les càpsules amb la massa, aquí teniu algunes d'elles.

Montse, tota una experta

Eva, que per fi va estrenar el seu davantal

Anna, que va riure moltíssim i va estar molt atenta a tot





Vam fer les magdalenes amb un toc de llimona amb gotetes de xocolata blanca per sobre. Van quedar impressionants!!!



Van ser una mica més de quatre hores en les que vam passar una bona estona, vam riure molt, aprendre molt i totes elles es van emportar a casa una part dels exercicis fets, apunts per posar-ho en pràctica (la profe espera veure resultats ben aviat!!!. Noies, la paradeta dels berenars del dimecres us espera!!), truquets perquè les coses surtin millor i també una llista de llocs per proveir-se a l'hora de llençar-se de cap en el món de la rebosteria.
Totes van superar el taller amb un excel·lent!!! Ens atrevirem amb un segon nivell?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada